X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4071

Filat și Vicol ar putea fi cercetați penal

26 feb. 2013,, 17:17   Societate
4842 1
Foto : gagauzinfo.md
Președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov, solicită intentarea unui dosar penal împotriva prim-ministrului Vlad Filat și a șefului Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Nicolae Vicol. Decizia de a se adresa în instanță a fost luată de politician în urma publicării înregistrărilor audio a conversațiilor telefonice ale funcționarilor, în care premierul îi ordonă lui Vicol să blocheze conturile firmelor care aparțin fiului său.

"Aceste acțiuni ilegale nu sînt nimic altceva decît o modalitate de intimidare politică a persoanei mele. De aceea, fiul meu, astăzi intenționează să depună o plîngere la Procuratura Generală".

Potrivit politicianului, în timpul campaniei electorale din toamnă, la Comrat, de la Chișinău, au venit reprezentanții inspectoratului fiscal cu scopul de a efectua audituri la firmele care aparțin fiului său. "Nici nu au luat în consideraţie că ultimul control a fost efectuat cu doar trei luni în urmă. Legislaţia prevede un singur control pe an, în cazul în care nu este vreo decizie de judecată".

Constantinov afirmă că depozitele au fost sigilate, conturile blocate în mod repetat și a fost aplicată o amendă în mod nejustificat în sumă de 9 milioane de lei. "Astfel se confirmă autenticitatea conversațiilor lor, care abordează tema închiderii ilegale a companiei noastre pentru a mă atrage să colaborez cu PLDM. De aceea, ținînd cont de toate acestea, credem că acțiunile lor conțin elemente constitutive ale unei infracțiuni în temeiul articolului 327 "abuzul de putere sau abuzul de serviciu" sau 328 "excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu". În urma acțiunilor criminale ale persoanelor numite, firma fiului meu a suferit pierderi serioase", a conchis președintele Adunării Populare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?