X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Ofițerii de la „Fulger” – cei mai buni țintași din Moldova

23 feb. 2013,, 15:33   Societate
5234 0
Foto: noi.md
Cei mai buni ţintaşi din Moldova sînt militarii Batalionului cu Destinaţie Specială „Fulger”. Ofițerii batalionului şi-au adjudecat cupa la Campionatul la tir al Armatei Naţionale, desfăşurat la Clubul Sportiv Central al Armatei. Pe cea de-a doua treaptă s-a plasat echipa Brigăzii „Ştefan cel Mare”, iar pe locul trei – Comandamentul Forţe Terestre, relatează NOI.md.
La competiţia individuală, cei mai buni ţintaşi ai Armatei au fost desemnaţi locotenenţii majori Lucreţia Pascari-Tomoianu, Sergiu Blanuţa, Radion Gultur şi sergentul inferior Alexandru Trifauţan. Militarii au efectuat trageri din pistol şi puşcă, la diferite distanţe.

Anul acesta, în premieră, a fost introdusă proba de trageri cu pistolul de marca „TT” în obiective fixe. Participanţii au efectuat cîte două serii de trageri a cîte opt cartuşe fiecare. La competiţie au participat 15 echipe, cupa fiind disputată de circa 60 de militari din toate unităţile Armatei Naţionale.

Campionatul Armatei Naţionale la tir este organizat pentru a verifica, în condiţii de competiţie, nivelul pregătirii profesionale şi reprezintă o parte componentă a controlului militarilor pe contract, pentru anul de instrucţie 2013.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?