Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Vlad Filat susţine că se aşteaptă şi la alte mizerii din partea oponenţilor politici ...

21 feb. 2013,, 12:34   Politică
2986 0
Foto : noi.md
”Mă aştept şi la alte mizerii din partea oponenţilor politici”. Astfel a comentat premierul Vlad Filat miercuri, după şedinţa Guvernului, scandalul iscat în jurul interceptărilor convorbirilor telefonice apărute în presă, în care figurează şi el.

Potrivit Agenţiei "Infotag", premierul a menţionat că nu a ascultat interceptările, pentru că a avut lucruri mai importante de făcut.

"Dacă aş urmări potlogăriile care le fac oponenţii politici, nu aş avea timp de muncă. Totodată, vreau să precizez că, dacă s-a ajuns în situaţia în care se dă buzna cu măşti pe faţă în casele oamenilor, în oficiul prim-ministrului, cînd premierul este interceptat, atunci asta înseamnă că oricine, oamenii simpli, telespectatorii, sînt interceptaţi", a spus Filat.

Premierul a calificat această situaţie ca una foarte gravă, precizînd că ultimele evenimente confirmă că acţiunile întreprinse au fost necesare.

"Eu mă aştept şi la alte provocări, alte mizerii. Eu însă nu mă voi opri. De ce nu înţeleg asta şi cei care instrumentează această operaţiune. Cel mai grav este că cetăţeanul nu este în siguranţă. Cei care se amuză acum pe acest caz să nu se bucure înainte de timp. Pentru că jertfa următoare pot fi chiar ei. Asta ne arată cît mai avem de muncit la capitolul edificării statului de drept", a spus Filat.

La solicitarea presei de a comenta ordinele pe care i le dă în interceptările telefonice şefului fiscului, Nicolae Vicol, premierul a menţionat că sarcina lui este să intervină atunci cînd este cazul.

"Eu în fiecare zi primesc petiţii, plîngeri, sînt informat asupra diferitelor situaţii. Eu nu sînt spectator, dau şi indicaţii. La baza lor stau analize. Sînt calcule. Dacă este să descifrăm aceste convorbiri, ar fi foarte greu. Unele convorbiri se fac în situaţii de încordare maximă. Dar cei care se ocupă de interceptări într-un mod laş, pot să ajungă şi la trucaje. Eu descalific această abordare. Aş vrea ca în continuare lupta politică să fie dată prin instrumente politice, acţiuni politice. Eu am luat întotdeauna atitudine şi ar fi bine ca şi ceilalţi să facă la fel", a precizat Filat.

Potrivit premierului, ancheta trebuie să stabilească legalitatea, autenticitatea, inclusiv dacă aceste interceptări sînt sau nu trucate.

La începutul acestei săptămîni, în presă au apărut mai multe convorbiri telefonice dintre Nicolae Vicol şi mai mulţi oficiali, printre care şi premierul Vlad Filat. Acestea au fost făcute publice de persoane anonime în contextul războiului politic dintre Vlad Filat şi Vlad Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?