Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4071

CNA: Agenții economici ofereau funcționarilor mite de 5-10 mii de euro pentru neachitarea impozitelor

15 feb. 2013,, 16:52   Societate
4008 1
Foto: crime.md
"Descinderile în cadrul Inspectoratului Fiscal efectuate de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie au loc în cadrul investigării unui dosar penal în care angajaţii Inspectoratului estorcau cîte 5-10 mii de euro de la agenţii economici pentru a nu-i supune controalelor fiscale", a declarat vineri în cadrul unei conferinţe de presă Şeful Direcţiei urmărire penală din cadrul CNA, Bogdan Zumbreanu.

Potrivit Agenţiei "Infotag", Zumbreanu a menţionat că percheziţiile s-au efectuat cu scopul de a descoperi mai multe infracţiuni, în baza unui dosar penal intentat în septembrie 2012.

În cadrul cercetării s-a stabilit că angajaţii Fiscului luat de la agenţii economici sume de 5-10 mii de euro pentru a nu-i supune controalelor şi a nu achita impozite la stat.

Responsabilul a menţionat că controalele au fost efectuate cu scopul de a obţine dovezi incontestabile.

Percheziţii au fost efectuate şi la domiciliul şefului IFPS, Nicolae Vicol, care a fost escortat la CNA pentru audieri. Zumbreanu a menţionat că pînă în seara zilei procurorul ar putea să-i înainteze oficial învinuirea lui Vicol.

Şeful CNA, Viorel Chetraru, a menţionat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că combaterea corupţiei în organele puterii de stat a constituit obiectivul său de bază în cadrul concursului pentru alegerea sa în funcţia de şef al instituţiei.

"Am solicitat atunci deputaţilor să mă sprijine în aceste intenţii. Nu ne interesează frămîntările politice la nivel de ţară. Avem agenda proprie, care prevede combaterea corupţiei, inclusiv la nivelul organelor de stat. Toate deschiderile efectuate au fost în conformitate cu legea", a spus Chetraru, care a precizat că din start a fost conştient de faptul că aceste acţiuni nu vor rămîne fără efecte împotriva instituţiei pe care o conduce.

El a menţionat că instituţia investighează mai multe dosare în care sînt bănuiţi cîţiva miniştri, deputaţi care au făcut trafic de influenţă, abuz în serviciu.

"Eu port răspundere personală pentru aceste investigaţii", a spus Chetraru, precizînd că în nici un caz nu este vorba despre o răfuială politică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?