X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

CEC a dat aviz pozitiv proiectului lui Plahotniuc, dar cu o anumită condiție

12 feb. 2013,, 17:56   Societate
5738 1
Foto: noi.md
Comisia Electorală Centrală a dat aviz pozitiv proiectului de lege înaintat de Vlad Plahotniuc cu privire la numirea de către opoziție a conducerii Procuraturii Generale, Curții de Conturi și Comisiei Electorale Centrale. CEC însă consideră că „oportunitatea adoptării acestui proiect este una eminamente politică”, și astfel nu se poate pronunța asupra oportunității politice a acestuia, relatează NOI.md.

Potrivit secretarului CEC, Andrei Volentir, raportor al proiectului, CEC are trei funcții eligibile, cea de președinte, vicepreședinte și secretar, care se aleg, potrivit normelor regulamentului de activitate internă, cu majoritatea voturilor membrilor Comisiei Electorale Centrale, din rîndul acestora. Altfel spus, odată ce Codul electoral nu prevede procedura de alegere a președintelui CEC, instituția beneficiază de o anumită autonomie în acest sens.

„Oportunitatea adoptării acestui proiect este una eminamente politică. CEC nu se poate pronunța asupra oportunității politice, însă putem constata din acest punct de vedere că, dacă Parlamentul va da curs inițiativei, va trebui să dezvolte această inițiativă în sensul descrierii în mod expres a procedurii de alegere și revocare a conducerii CEC, în Codul Electoral. În prezent, aceste reglementări se găsesc doar în regulamentul nostru de activitate”, a spus secretarul CEC.

Avizul a fost aprobat cu șase voturi pro și trei contra. Decizia vizează doar partea proiectului înaintat spre aprobare Ministerului Justiției de prim-vicespicherul Vlad Plahotniuc, ce se referă la activitatea Comisiei Electorale Centrale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?