X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Ministrul Filip solicită soluții pentru ca portalul implicare.md să-și reia activitatea

9 feb. 2013,, 12:30   Societate
3596 0
Foto : timpul.md
Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, vrea ca portalul implicare.md să-și reia activitatea. Cu această ocazie, ministrul a convocat o ședință de lucru în cadrul căreia a solicitat specialiștilor în domeniu să găsească soluții.

Activitatea site-lui a fost temporar suspendată în urma deciziei Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal, pe motiv că ar contraveni Legii cu privire la protecţia datelor personale.

Potrivit lui Filip, datorită portalului implicare.md, MTIC a oferit posibilitate cetățenilor să participe la asigurarea ordinii publice.

„Este o realizare pe dimensiunea guvernării electronice, care înseamnă nu doar digitalizarea unor acţiuni, dar un alt mod de gîndire şi de abordare a problemelor, cînd cetăţenii participă direct la soluţionarea acestora”, a accentuat ministrul TIC.

La rîndul său, vicedirectorul Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal, Vasile Flotea, a declarat că portalul este o idee bună, dar necesită o acoperire normativă, ce ar garanta protecţia datelor personale.

„Nu trebuie să căutăm motive pentru a bloca acest proiect, dar să găsim puncte comune pentru realizarea lui”, a conchis Pavel Filip.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?