X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Cîteva sute de angajaţi ai instituţiilor europene au protestat la Bruxelles

6 feb. 2013,, 10:28   Externe
2526 0
Foto : topnews.in
Cîteva sute de angajaţi ai instituţiilor europene au protestat la Bruxelles. Oamenii s-au adunat în faţa sediului Comisiei Europene pentru a manifesta faţă de eventuale reduceri salariale. Şi asta cu doar două zile înainte de summitul Uniunii Europene, unde urmează să fie luată o decizie cu privire la bugetul comunitar pentru următorii şapte ani.

"Dorim să arătăm statelor membre că avem nevoie de un buget european, care să îi permită Uniunii Europene să-şi îndeplinească misiunea. Din cauza că unele ţări îşi reduc drastic bugetele, Uniunea Europeană riscă să nu mai fie funcţională", a menţionat un domn.

Negocierile privind bugetul UE au eşuat din cauza neînţelegerilor dintre liderii statelor bogate şi a ţărilor care se bazează pe fondurile comunitare. Se pare că anume alianţa ţărilor puternice, în frunte cu Germania şi Marea Britanie, a refuzat să accepte un buget de 971 de miliarde de euro, ceea ce semnifică o reducere de 75 de miliarde de euro.

Şi asta, deoarece cancelarul german Angela Merkel îşi doreşte tăieri suplimentare de 30 de miliarde, în timp ce premierul britanic David Cameron - de încă 50 de miliarde de euro. Totodată, preşedintele Consiliului European optează pentru reducerea cu 29,5 miliarde de euro a cheltuielilor pentru politica de coeziune, bani destinaţi regiunilor mai sărace din Uniunea Europeană.

Cei mai mari contribuitori la bugetul comunitar sunt Germania, Marea Britanie, Franţa şi Italia. În acelaşi timp, printre beneficiarii fondurilor europene sunt Polonia, Ungaria şi Spania.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав