X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Ambuteiaj de 3500 km lungime in Moscova din cauza ninsorilor

5 feb. 2013,, 18:22   Externe
3498 0
Foto: bb.lv
Zăpada a paralizat Moscova. Ninsorile puternice de noaptea trecută au provocat haos în capitala Rusiei, punînd la încercare răbdarea şoferilor şi a pietonilor. După cum spun meteorologii, timp de 24 de ore a nins cît într-o lună. Autorităţile au mobilizat 45 de mii de oameni şi 15 mii de autospeciale pentru desfăşurarea lucrărilor de deszăpezire.

Ninsorile abundente şi scăderea bruscă a temperaturilor au creat probleme serioase în capitala Rusiei. Presa scrie că, în această dimineaţă, şoferii au stat în ambuteiaje de peste 10 kilometri, ceea ce înseamnă că pe cele mai multe drumuri din Moscova s-a circulat cu viteză de aproximativ 5 kilometri pe oră.

O altă problemă este poleiul care s-a format pe şosele şi trotuare, iar autorităţile nu reuşesc să facă faţă situaţiei. Pentru că pe multe drumuri încă nu a fost împrăştiat material antiderapant, oficialii le recomandă conducătorilor auto să fie foarte atenţi în trafic.

Ambuteiajele masive au început să se formeze la Moscova de luni seara. În total, coloanele de maşini se întindeau pe 3.500 de kilometri, ceea ce constituie distanţa dintre Moscova şi Madrid. Între timp, meteorologii au spus că ninsorile vor înceta astăzi, dar se păstrează pericolul de polei pe drumuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?