Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Un angajat MAI neagă acuzațiile aduse de Mocanu: Nu am vorbit cu comisarul de Fălești

4 feb. 2013,, 15:39   Politică
3475 0
Foto : timpul.md
În cadrul Ministerului Afacerilor Interne va fi creat un sistem integrat de înregistrare a incidentelor, accidentelor și cauzelor penale. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, după ce a fost audiat de Comisia de anchetă care investighează tragicul eveniment din Pădurea Domnească, informează NOI.md. Potrivit ministrului, noul sistem nu va permite pe viitor tăinuirea unor asemenea evenimente, precum cel din 23 decembrie. „În cadrul poliției, constituim un sistem care să nu depindă de vre-un funcționar public. Acum evaluăm cît va costa sistemul. Trebuie să implementăm acest sistem pînă la sfîrșitul anului”, a spus Recean.

Totodată, ministrul a reiterat că a aflat despre incidentul din Pădurea Domnească pe 4 ianuarie, iar Comisiei de anchetă i-a declarat ceea ce a spus și în cadrul conferinței de presă.

La rîndul său, şeful Direcţiei generale servicii operative a MAI, Alexandru Jizdan, a negat că l-ar fi presat pe comisarul de Fălești să mușamalizeze incidentul din Pădurea Domnească. Despre aceasta declarase liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, după audierile în cadrul Comisiei de anchetă.

„N-am cunoscut despre cazul Paciu. Am aflat din sursele mass-media în a doua parte a zilei de 6 ianuarie. După apariția știrii în mass-media, eu cu comisarul din Fălești nu am mai vorbit niciodată”, a spus Jizdan.

Menționăm că în cadrul ședinței de azi a Comisiei, urmează să fie audiat și ex-procurorul general Valeriu Zubco, dar și preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Nichifor Corochii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?