X 
Cutremure stiri: 502

O comisie creată la Guvern, responsabilă de majorarea salariului minim

2 feb. 2013,, 16:00   Politică
4110 3
Foto: trm.md
Prim-ministrul Vladimir Filat a solicitat crearea unei comisii care va fi responsabilă de elaborarea unei foi de parcurs cu privire la identificarea celor mai oportune modalități de majorare a salariului minim, asigurării securității muncii, a respectării igienei la locul de muncă ș.a. Solicitarea a fost făcută către viceprim-ministrului Mihai Moldovanu în cadrul unei întrevedere cu membrii Comitetului Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), informează NOI.md.

Premierul a menționat că, pentru a majora salariile, este nevoie de a crește productivitatea muncii.

La rîndul său, preşedintele CNSM, Oleg Budza, a menționat că majorarea salariului minim pe ţară este o prioritate a sindicatelor.

„Conștientizăm faptul că salariul minim nu poate fi majorat substanțial imediat, de aceea propunem autorităților o majorare pe etape a salariului minim pe ţară, astfel încît, de la 1 ianuarie 2014, acesta să fie stabilit în cuantum egal cu minimul de existenţă”, a spus preşedintele CNSM.

Reprezentanții CNSM au propus, de asemenea, să le fie reduse impozitele persoanelor cu venituri reduse, iar persoanelor fizice, cu un venit anual ce depășește suma de 200 mii lei anual, să li se aplice o cotă de 20% la impozitare.

Părțile au convenit să organizeze în continuare întrevederi pentru a asigura o colaborare mai eficientă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав