X 
Cutremure stiri: 502

Guvernul vrea să majoreze salariile primarilor din localități

30 ian. 2013,, 17:38   Politică
3889 3
Foto: noi.md
Salariile primarilor din localități ar putea fi majorate. Anunțul a fost făcut astăzi, de către primul ministru Vlad Filat, după ședința Guvernului. Astfel, șeful Executivului a solicitat Ministerului Finanțelor și Muncii ca pînă marțea viitoare să găsească resursele financiare în acest sens.

Filat spune, că a luat această decizie după ce a participat la Ședința Congresului Autorităților Publice Locale unde a discutat cu primarii din consiliu și „a depistat mai multe probleme care trebuie rezolvate”. Astfel Filat a spus că salariile vor fi majorate pentru a asigura un echilibru în ceea ce priveşte remunerările în administraţiile publice locale.

Totodată, Filat a declarat că în cazul în care nu vor fi identificate soluții de alternativă atunci banii vor fi luați din soldul disponibil care este prevăzut pentru majorarea salariilor pentru anul 2013 a funcționarilor publici.

„Trebuie să redimensionăm aceste majorări și să ne concentrăm în mod concret asupra acelora care activează în administrația locală. Noi așteptăm rezultate la nivel local și central dar trebuie să creăm și condiții”, ‒ a spus Vlad Filat.

Potrivit primului ministru, salariul mediu al unui primar, la nivel de localităţi, este de 2 900 de lei.

„Niciodată nu am fost în situaţia de a spune că cineva în Moldova are salarii mari, dar, prin comparaţie, salariul primarilor este cel mai mic din administraţie. Sîntem constrînşi de realităţi, dar trebuie să asigurăm acest echilibru”, ‒ a declarat şeful Executivului.

Deocamdată nu se știe cu cît vor fi majorate salariile. Filat a spus că Ministerul Finanţelor şi Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei va veni cu un calcul privind majorarea salariilor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав