Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Audierile ministrului Usatîi, din nou anulate

30 ian. 2013,, 10:57   Politică
3073 1
Foto: tv7.md
Comisia protecţie socială, sănătate şi familie a decis din nou anularea audierii ministrului sănătății, Andrei Usatîi. Acesta trebuia să se prezinte astăzi în fața comisiei ca să ofere explicații cu privire la reforma sănătății.

Propunerea de anulare a venit din partea colegei de partid a lui Usatîi, Liliana Palihovici, care este și membră a comisiei. Drept motiv, aceasta a invocat că „comisia nu a stabilit agenda cu subiectele, în legătură cu care trebuie să fie audiat Usatîi”.

Propunerea a stîrnit dispute între membri comisiei. În timp ce președintele comisiei liberal-democratul, Vladimir Hotineanu, a susținut din prima propunerea. Liberalul Gheorghe Brega și democrata Valentina Stratan nu au fost de acord.

„Deja de zece zile planificăm aceste audieri și le anulăm de fiecare dată. Toate interesele de partid să le lăsăm la o parte. Este vorba de sănătatea oamenilor”, ‒ a spus Brega.

Comunista Oxana Domenti, a susținut într-un fel propunerea lui Palihovici. Ea la rîndul său a venit cu o altă propunere.

„Propun să scriem o scrisoare din numele comisiei, adresată primului ministru Vlad Filat prin care să solicităm ca toate acțiunile reformatoare să se încadreze în normele legale”, ‒ a spus Domenti.

„Este bună propunerea doamnei Domenti și a doamnei Palihovici. Asta nu înseamnă că Usatîi poate fi audiat doar la ședințele oficiale, putem stabili o altă zi în care să convocăm ședința și să-l audiem”, ‒ a conchis Hotineanu.

Într-un final, pentru anularea audierii lui Usatîi au votat 8, din cei 12 membri ai comisiei.

Deocamdată nu a fost stabilită ziua noilor audieri. Conform discuțiilor membrilor comisiei, aceasta va fi fixată după ce va fi stabilită agenda cu subiectele de discuții.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?