Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4063

Ghimpu, Lupu, Filat și Timofti vor fi audiați de comisia care investighează moartea lui Sorin Paciu

25 ian. 2013,, 16:10   Societate
6984 4
Foto: tribuna.md
Președintele Nicoale Timofti, premierul Vlad Filat, spicherul Marian Lupu și liderul liberal Mihai Ghimpu vor fi audiați de Comisia parlamentară care investighează circumstanțele vînătorii soldate cu moartea omului de afaceri Sorin Paciu . O decizie în acest sens au luat astăzi membrii Comisiei, care speră să afle cum se face că primele persoane în stat au aflat din presă despre acest incident.

Solicitat de NOI.md, secretarul Comisiei, Anatol Gorilă, a menționat că „este o rușine ca primele persoane în stat să afle din presă despre un caz atît de răsunător”. „Sperăm ca în urma audierilor să aflăm cine-i vinovat că informația nu a ajuns la președinte, premier, președintele Parlamentului și alții, dar și să aflăm unde s-a rupt lanțul raportărilor despre acest caz”, a spus Gorilă.

Potrivit secretarului Comisiei, audierile vor avea loc în cea de-a doua etapă a activității comisiei. Pînă atunci însă, marți, 29 ianuarie, membrii acesteia se vor deplasa la locul faptei din „Pădurea Domnească”, iar miercuri, 30 ianuarie, la Fălești unde vor vizita spitalul raional, Procuratura și Comisariatul de Poliție.

Comisia de anchetă își va încheia acțiunile la 14 februarie 2013. Atunci, în plenul Parlamentului, președintele Comisiei, Anatol Zagorodnîi, va da citirii un raport la acest subiect.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?