Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Curtea Constituţională: Vaccinarea obligatorie nu contravine Constituţiei

22 ian. 2013,, 17:31   Societate
8648 15
Foto : 3rm.info
Curtea Constituţională (CC) a Republicii Moldova a decis că vaccinarea obligatorie a copiilor nu contravine Legii Supreme a statului.

"Curtea Constituţională a decis să sisteze procesul pentru controlul constituţionalităţii articolului 52, aliniatul 6 din Legea nr. 10 din 3 februarie 2009, privind supravegherea de stat a sănătăţii publice. Prezenta decizie este definitivă şi nu poate fi supusă nici unei căi de atac", a declarat preşedintele CC, Alexandru Tănase.

CC a luat această decizie după ce avocatul parlamentar Anatolie Munteanu a depus o sesizare la CC, cu privire la constituţionalitatea Legii privind supravegherea de stat a sănătăţii publice care prevede că copiii nevaccinaţi nu sînt admişi în instituţiile de învăţămînt. În opinia lui Munteanu, vaccinarea obligatorie a copiilor, contrar voinţei părinţilor, reprezintă o încălcare a Constituţiei şi a unui şir de norme şi legi, limitează drepturile şi libertăţile cetăţenilor, inclusiv dreptul la studii.

Avocatul parlamentar a sesizat CC în baza multiplelor plîngeri din partea părinţilor care nu sînt de acord cu vaccinarea obligatorie a copiilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?