Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Ex-ministrul sănătăţii din Transnistria, Ivan Tkacenko, a fost dat în căutare

18 ian. 2013,, 17:53   Societate
4463 0
Foto : flux.md
Comitetul de anchetă din Transnistria l-a dat în căutare pe fostul ministru al sănătăţii al autoproclamatei Republici Moldoveneşti Nistrene, Ivan Tkacenko.

Potrivit Agenţiei "Infotag" care citează un comunicat al comitetului, Tkacenko este suspectat că şi-a depăşit atribuţiile şi a comis cheltuieli de fonduri bugetare în proporţii mari, la realizarea programului special "Oncologia: perfecţionarea asistenţei oncologice pentru populaţie pentru anii 2006-2010". "Conform dispoziţiei lui Tkacenko, prin intermediul unei organizaţii comerciale pe care acesta a controlat-o, s-a achiziţionat pe bani bugetari şi s-a livrat în instituţiile ministerului preparatul oncologic "Cisplantin" într-o cantitate depăşind semnificativ necesarul, cu termene de valabilitate limită. O parte din cantitatea de preparat antitumoral s-a folosit în anii 2005-2007, dar o bună parte nu a putut fi utilizată din cauza termenului expirat", informează comitetul de anchetă.

Mai înainte le-au fost intentate dosare penale ex-preşedintei băncii republicane din Transnistria, Oxana Ionova, ex-ministrului "securităţii de stat", Vladimir Antiufeev, directorului căii ferate, Serghei Marţinko. Ionova şi Marţinko s]nt în arest, iar Antiufeev a fost dat în căutare, deşi se află în Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?