Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

Trei cetățeni din R. Moldova, reținuți la frontieră pentru tentativă de trecere ilegală a hotarului

17 ian. 2013,, 14:57   Societate
3487 0
Foto : noi.md
Trei moldoveni au fost reţinuţi de către poliţiştii de frontieră pentru tentativă de trecere ilegală a hotarului moldo-ucrainean. Luați la întrebări, toți trei au declarat că intenționau să ajungă în Ucraina în căutarea unui loc de muncă. Aceștia și-au motivat acțiunile prin lipsa actelor și interdicția de a părăsi țara, relatează NOI.md.

Primul incident a avut loc la punctul de trecere Tudora, pe sensul de ieşire din ţară. Un moldovean în vîrstă de 29 de ani, avînd aplicată măsură preventivă de interdicţie de a părăsi ţara pînă în luna mai, a încercat să se strecoare printre călători, eschivîndu-se de la control. Acesta a fost observat de polițiștii de frontieră, care l-au așteptat la barieră. Bărbatul şi-a justificat intenţiile prin faptul că nu putea pleca în mod legal.

Alți doi moldoveni au ales să iasă din țară pe sectorul „verde” al frontierei, ocolind punctul de trecere. Cei doi au fost observați de inspectorii Sectorului poliţiei de frontieră Volintiri la o distanță de 200 de metri de frontieră, în timp ce înaintau spre ieşirea din ţară. Fiind reținuți, aceștia au declarat că sînt locuitori ai satului Volintiri, raionul Ştefan Vodă, de 18 și 23 de ani, iar în lipsa actelor de călătorie, au încercat să treacă granița ilegal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?