X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4071

Ministerul de Interne a deschis dosar penal pe faptul incidentului soldat cu moartea lui Sorin Paciu

16 ian. 2013,, 14:20   Societate
3112 0
Foto: ecomagazin.ro
Ministerul Afacerilor Interne a deschis un dosar penal pe cazul vînătorii cu urmări tragice, organizată la data de 23 decembrie în „Pădurea Domnească”. Potrivit MAI, în cadrul vînătorii au fost încălcate mai multe prevederi legale. În primul rînd este vorba de articolele „vînatul ilegal” și „încălcarea regimului de administrare și protecție a fondului ariilor naturale protejate de stat”, prevăzute de Codul Penal, informează NOI.md.

În urma incidentului, poliția s-a adresat mai multor instituții de resort pentru interpretarea unor situaţii şi furnizarea informaţiilor privind organizarea vînătorii. Astfel, potrivit Societății Vînătorilor şi Pescarilor din Moldova (SVPM), Sorin Paciu nu figurează în baza de date a Societății și nu a primit carnetul de vînători necesar pentru participarea la vînătoare. Totodată, a fost stabilit prealabil că plaga lui Paciu a fost cauzată de un cartuș cu preşe (carteci), care este interzis pentru vînătoarea la mistreţi, conform ordinului „Agenţiei Moldsilva” cu privire la deschiderea vînătorii la mistreţi în anul 2012.

Mai mult, conform Legii privind fondul ariilor naturale protejate de stat, „Pădurea Domnească” este „rezervaţie știinţifică”, unde vînatul este interzis, iar „reglarea selectivă a numărului de animale pentru menţinerea echilibrului ecologic” este permisă doar pentru specialiştii sau vînătorii experimentaţi.

„Din declaraţiile publice făcute de unii participanţi în calitate de vînători la prezenta vînătoare, se constată, că au participat pentru a doua sau a treia oară la vînătoare fapt ce stabileşte lipsa de experienţă cu încălcarea flagrantă a reglementărilor menţionate”, se mai spune în comunicatul MAI.

Vezi ce riscă persoanele fizice sau juridice găsite vinovate:

Persoane FizicePersoane Juridice
„Vînatul ilegal” - Amendă: 4-10 mii lei;
- Muncă neremunerată: 180-240 ore;
- Închisoare: pînă la 3 ani.
- Amendă: 20-60 mii lei;
- Privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.
„Încălcarea regimului de administrare și protecție a fondului ariilor naturale protejate de stat” - Amendă: 10-20 mii lei;
- Închisoare: pînă la 3 ani;
- Cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii: 3-5 ani.
- Amendă: 20-60 mii lei;
- Privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?