Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4071

Dodon susține demiterile funcționarilor implicați în cazul de la Fălești

15 ian. 2013,, 18:18   Politică
3536 2
Foto: noi.md
Socialiștii susțin demiterea și sancționarea funcționarilor responsabili direct sau indirect de mușamalizarea cazului tragic din „Pădurea Domneasca”, dar spun că „numirea altor funcționari în baza aceluiași algoritm politic corupt nu va schimba situația”. În aceste condiții, „trebuie de schimbat sistemul”, declară liderul socialist Igor Dodon, citat de NOI.md.

Potrivit lui Dodon, „cazul Paciu” a dezvăluit în faţa întregii societăţi „cinismul şi ipocrizia clasei conducătoare”. „Aşa s-a întîmplat, că în toiul sărbătorilor sfinte societatea a înţeles cît de păcătoasă este clasa politică moldovenească în totalitatea ei. Iar guvernarea are de acum încolo un mare deficit de încredere. Nimeni nu-i mai crede. Principiile şi valorile AIE au murit”, a menționat Dodon în declarația sa.

Totodată, liderul socialist susține că acest caz trebuie investigat cît mai corect posibil, iar cei care au compromis pînă acum desfăşurarea corectă a anchetei, trebuie sancţionaţi. „Sînt de acord să fie instituită o comisie parlamentară pentru elucidarea acestui caz. Şi, din punct de vedere democratic, e corect ca unele capete ale acestei guvernări putred de corupte să cadă”, a mai spus Dodon.

Acesta declară că pînă acum a refuzat să facă declarații publice, deoarece n-a vrut să participe la campania de „speculaţii politice” și consideră că „unii politicieni au dat dovadă de cinism, încercînd să scoată profit politic din moartea unui om”. Totuși, în declarația oferită presei, Igor Dodon nu a făcut nicio trimitere la experiența sa de vînător și împătimit al armelor de foc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?