Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Actorul francez GERARD DEPARDIEU îl elogiază pe PUTIN și critică OPOZIȚIA rusă

15 ian. 2013,, 09:24   Externe
3226 0
Foto : gazeta.ru
Actorul francez Gerard Depardieu, care a primit recent cetăţenia rusă şi căruia preşedintele Vladimir Putin i-a înmînat personal paşaportul rusesc, a criticat, ieri, opoziţia din Rusia şi a susţinut poziţia Kremlinului faţă de tinerele încarcerate din grupul rock Pussy Riot.

„Opoziţia rusă nu are program, nu are nimic. Sînt unii oameni inteligenţi, precum Kasparov (fostul campion mondial la şah şi care acum este în opoziţie, n.r), dar acesta e bun la şah şi atît. Politica este ceva mult mai complicat”, a afirmat actorul, într-un interviu oferit la Baku (Azerbaidjan) postului public de televiziune din Rusia, el venind în capitala azeră pentru un documentar despre Alexandre Dumas şi Caucaz.

Unul dintre liderii opoziţiei, Serghei Udalţov, a ironizat aceste declaraţii şi l-a invitat pe Depardieu la viitoarea manifestaţie a opoziţiei. „Dacă Gerard Depardieu primeşte cetăţenia rusă şi se interesează de viaţa noastră politică (...), atunci de ce să nu îl invităm? Vom fi fericiţi să-l vedem la următoarea acţiune, va fi binevenit”, a spus Udalţov.

Actorul a vorbit şi despre tinerele din trupa Pussy Riot, aflate în prezent în închisoare, pentru că au cîntat o rugăciune anti-Putin, într-o catedrală din Moscova. „Imaginaţi-vă ce ar fi fost dacă aceste fete ar fi fost, de exemplu, într-o moschee. Nu ar fi ieşit vii de acolo. Chiar şi în lumea catolică aşa ceva ar fi fost teribil. Dar cînd spun aceste lucruri în Franţa, sînt luat drept un idiot”, spune Depardieu.

„Eu am căzut de pe scuter, dar pînă la urmă am rămas în viaţă. Din nefericire, masele sînt naive, numai personalitatea este formidabilă, mai ales atunci cînd este neînfricată”, a continuat actorul.

Pe de altă parte, el a salutat cultura rusă, evocîndu-l pe dansatorul Rudolf Nureev sau pe dirijorul Valeri Gherghiev. „Trebuie să fii foarte bun pentru a fi rus”, consideră proaspătul cetăţean al Rusiei.

După ce şi-a stabilit reşedinţa fiscală în Belgia, pentru a nu mai plăti statului francez impozite pe care le consideră prea mari, Depardieu a obţinut cetăţenia rusă. ț
Într-o scrisoare de mulţumire, actorul francez afirmă că „Rusia este o mare democraţie” şi îşi manifestă afecţiunea pentru această ţară şi pentru preşedintele Putin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?