X 
Cutremure stiri: 502

Guvernul nu a susținut inițiativa legislativă de majorare a salariului minim pe țară de la 600 la 1000 de lei

11 ian. 2013,, 11:09   Societate
5108 6
Foto : gazeta.ru
Guvernul a respins proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte legislative, elaborat de un grup de deputaţi şi care prevede majorarea salariului minim pe ţară de la 600 la 1000 de lei.

Potrivit Agenţiei "Infotag", ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, a menţionat, joi, în şedinţa Cabinetului de Miniştri, că majorarea salariului minim ar necesita mijloace suplimentare din bugetul de stat, un lucru imposibil la moment.

Conform calculelor, pentru ca salariul minim să crească la 1000 de lei, e nevoie de alocaţii bugetare suplimentare de aproximativ 4 mld. lei, care echivalează cu circa 50% din fondul anual de retribuire a muncii pentru bugetari, de 8,6 mld. lei.

"În plus, modificarea ar atrage după sine şi necesitatea de majorare a altor plăţi sociale, calculate reieşind din cuantumul salariului minim pe ţară. Bugetul anului 2013 nu este capabil să suporte astfel de cheltuieli", a afirmat Buliga.

Din 1 ianuarie 2009, salariul minim pe ţară constituie 600 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав