X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dalai Lama a îndemnat rușii să fie altruiști și a dezvăluit calea de depășire a corupției

10 ian. 2013,, 12:12   Externe
3431 0
Foto : mtdata.ru
Problemele de mediu și de altă natură sînt legate de individualismul excesiv al oamenilor și de concentrarea excesivă pe lucruri materiale – pentru soluționarea lor, e necesar ca fiecare persoană să manifeste mai mult altruism și grijă pentru societate, a spus liderul spiritual al budismului tibetan, Dalai Lama XIV, Tenzin Gyatso.

"Individualismul este o urmare a ignoranței, miopiei și îngustimii gîndirii. Oricine – credincios sau necredincios, chiar ateu – trebuie să înțeleagă realitatea. El trebuie să înțeleagă că viitorul său, fericirea lui este în întregime dependentă de starea societății. Deci el nu trebuie să neglijeze binele comun și să se gîndească doar la el însuși. Dacă însă omul se gîndește doar la sine însuși, înseamnă că îi lipsește înțelegerea adevăratei stări de lucruri".

Referindu-se la opinia experților, el a spus că provocările cu care ne confruntăm, cum ar fi încălzirea globală, sînt create de oamenii înșiși. "Noi ne axăm prea mult pe interesele individuale, ne lipsește o abordare holistică. Noi uităm că fiecare om este parte a societății, a întregii umanități. Dar bunăstarea unei singure persoane este în întregime dependentă de bunăstarea tuturor oamenilor din lume", consideră Dalai Lama.

În opinia sa, consumismul este cauzat, de asemenea, de înțelegerea insuficientă a realității.

"Valorile materiale pot crea un mediu confortabil pentru corpul nostru, dar nu va aduce pace minții. Eu am un prieten, el este milionar, un om foarte bogat. În același timp, el este foarte nefericit și singur. Cred că mulți milionari ruși, oameni care posedă mulți bani, în adîncul sufletului simt anxietate, se află în stare de stres", a adăugat Dalai Lama.

El a subliniat faptul că a-ți lega speranțele de bunuri materiale este o greșeală.

Calea spre depășirea corupției este doar autodisciplina

Corupția poate fi învinsă, inclusiv în societatea rusă, numai în cazul în care toți membrii ei se vor autodisciplina. "Aceasta este singura modalitate de a lupta împotriva corupției. Organele de drept și alte agenții nu vor soluționa această problemă de unele singure", a spus liderul spiritual al budismului tibetan, răspîndit și în Rusia, Dalai Lama al XIV-lea.

Potrivit lui, corupția este o consecință a lipsei autodisciplinei. "Autodisciplina trebuie să se bazeze pe principii morale și etice. De exemplu, în față vi se deschide o posibilitate, dar înțelegeți că, folosind-o, veți fi implicat în activități legate de corupție. Atunci, bazîndu-vă pe principii morale, vă veți abține conștient de la un astfel de act", a declarat liderul budist.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?