X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Vasile Bumacov: Sperăm, în 2013, să obținem dreptul de a exporta în UE ouă și pește

4 ian. 2013,, 17:14   Economie
3831 0
Foto: tvlitoral.ro
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și-a propus drept unul din obiective pentru 2013 să obțină dreptul din partea Uniunii Europene să exporte produse de origine animală.

Ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, a declarat în cadrul unui interviu acordat agenției Moldpres că Republica Moldova nu are niciun fel de probleme la exportul produselor vegetale. Complicațiile apar la exportul produselor de origine animală „pentru că regulile aplicate de Uniunea Europeană sînt foarte dure”.

„Uniunea Europeană are proceduri speciale de admitere pe piaţă a produselor de origine animală”, a declarat Bumacov. Totodată, el a spus că Ministerul de resort lucrează pentru a obține dreptul de a exporta ouă.

„Tot în anul curent, sperăm să obţinem dreptul de a exporta peşte şi icre. Republica Moldova a prezentat planul de reziduuri şi la carnea de pui, dar procesul va dura mai mult”, a specificat ministrul.

Recent, țara noastră a obţinut dreptul de a exporta în Uniunea Europeană miere de albini. Pentru acest lucru a fost nevoie de prezentat planul de reziduuri, iar exportatorii au fost supuși mai multor controale riguroase din partea reprezentanților UE.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?