Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Foreign Policy: Vladimir Putin este cel mai influent om de pe planetă

4 ian. 2013,, 12:35   Externe
4872 0
Foto : itar-tass.com
Revista americană Foreign Policy, una dintre cele mai influente publicaţii dedicate relaţiilor internaţionale, a compilat un clasament al persoanelor cu cea mai mare influenţă asupra lumii.

Pentru a alcătui acest clasament au fost consultaţi experţii din cadrul Eurasia Group care este considerat drept cel mai cunoscut şi influent centru american de analiză strategică. Editorii şi experţii revistei au considerat oportun să lase vacant primul loc din clasament pentru a arăta că problemele cu care se confruntă comunitatea internaţională sînt atît de complexe încît „o singură persoană nu le poate face faţă”. Conform informaţiilor publicate de agenţia ITAR-TASS, preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin a fost plasat pe locul doi, urmat de preşedintele Sistemului Rezervei Federale a SUA Benjamin Shalom Bernanke, cancelarul german Angela Merkel, preşedintele american Barack Obama şi preşedintele Băncii Centrale Europene Mario Draghi.

Influenţa şi importanţa Rusiei pe arena internaţională este în creştere, fapt recunoscut inclusiv de specialiştii de la Foreign Policy care nu pot fi acuzaţi de rusofilie, dar care în virtutea meseriei sînt dispuşi să recunoască realitatea. Evenimentele recente arată necesitatea debarasării de vechile stereotipii referitoare la poziţia Rusiei în patrulaterele de forţă la nivel global.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?