X 
Arşiţa stiri: 228
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4137

Sfîntul Giulgiu: Ce au aflat oamenii de știință cu ajutorul tehnologiei avansate

22 aug. 23:30   Ştiinţă şi IT
3787 0

Oamenii de știință care au studiat pînza în care a fost înfășurat Iisus Hristos după ce a fost răstignit, au anunțat despre o mare descoperire care confirmă unele vechi teorii cu privire la acest obiect.

Giulgiul din Torino, cunoscut și sub numele de Sfîntul Giulgiu, a fost în centrul unor controverse de secole, iar personalitățile religioase au crezut mult timp că Fiul lui Dumnezeu a fost înfășurat în acest material după execuția sa.

Deși Biserica Catolică nu confirmă și nici nu neagă autenticitatea sa, acesta este păstrat în Capella della Sacra Sindone, o capelă catolică din Torino, relatează Noi.md cu referire la unian.

La aproape 700 de ani după ce a fost expus pentru prima dată în anii 1350, giulgiul, care prezintă imaginea unui bărbat bărbos despre care oamenii cred că ar fi însuși Hristos, a fost datat pentru prima dată de către oamenii de știință.

Cercetătorii italieni care au folosit o nouă tehnică cu raze X au stabilit că pînza a fost făcută în perioada în care Iisus era în viață.


Cercetătorii de la Institutul de Cristalografie al Consiliului Național de Cercetare din Italia au descoperit că giulgiul are probabil o vechime de aproximativ 2.000 de ani. „Profilurile datelor sînt pe deplin compatibile cu măsurătorile similare obținute pe eșantionul de pînză, datat între anii 55-74 d.Hr. conform înregistrărilor istorice, găsit în Masada, Israel”, au declarat cercetătorii într-un comentariu.

Giulgiul este menționat pentru prima dată în Biblie într-un pasaj din Matei 27:59-60, în care se vorbește despre „o pînză nouă de in” în care a fost înfășurat Iisus după răstignire.

7
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав