Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Casca unui pilot legendar, vîndută la licitație cu 825 de mii de dolari

3 mar. 2022,, 20:26   Mai multe...
1894 0

Casca de piele a legendarului pilot american Amelia Earhart a fost vîndută la licitație în Statele Unite pentru 825 de mii de dolari. Acest lucru a fost relatat de WJW, informează Noi.md.

Earhart a purtat echipamentul achiziționat de un colecționar anonim în timpul unui zbor peste Oceanul Atlantic în 1928. Atunci ea a devenit prima femeie din lume care a făcut un astfel de zbor. Relicva a fost păstrată timp de 93 de ani în familia lui Anthony Twiggs, care a scos-o la vînzare. Americanul de 67 de ani a mai încercat să vîndă casca anterior, dar experții nu i-au recunoscut autenticitatea de mult timp.

Casca a ajuns la mama lui Twiggs în 1929. În acea vară, Earhart a zburat la Cleveland pentru Women's National Air Derby. Printre mulțimea care a salutat-o pe celebritate s-a numărat viitoarea mamă a lui Anthony Twiggs, Ellie. A venit să vadă pilotul împreună cu prietenii de la școală. După eveniment, un tînăr îndrăgostit de Ellie i-a dăruit casca pe care Earhart a scăpat-o în timpul unei lungi discuții cu fanii.

Autenticitatea căștii a putut fi stabilită abia în toamna lui 2021 datorită tehnologiei de potrivire a fotografiilor.

Amelia Earhart a fost una dintre pionierii aviației, deținătoarea mai multor recorduri și prima femeie care a zburat peste Oceanul Atlantic. Ea a dispărut în 1937, împreună cu navigatorul Frederic Noonan, în timpul unui zbor în jurul lumii de-a lungul celei mai lungi rute de pe Pămînt - peste ecuator. Epava avionului ei nu a fost găsită niciodată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?