X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4077

Mai multe proiecte de eficiență energetică finanțate de stat

5 iul. 2018,, 16:31   Economie
2239 0

Fondul pentru Eficiență Energetică (FEE) va putea finanța mai multe proiecte, după ce Guvernul a efectuat ieri modificări la Hotărîrea Nr. 401 din 12.06.2012 cu privire la FEE.

Documentul prevede majorarea perioadei de recuperare a investițiilor de la 7 la 11 ani. Totodată, prin aprobarea acestui act, va fi deblocată activitatea operațională a Fondului, fapt care va duce la facilitarea accesului la finanțare a beneficiarilor proiectelor de eficiență energetică și la implementarea calitativă a politicii de stat în domeniul eficienței energetice.

Ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici a declarat în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri că modificările propuse vor crea premisele necesare pentru continuarea activității de finanțare a proiectelor în domeniul eficienței energetice şi a energiei regenerabile.

Hotărîrea prevede și eliminarea instituției „Administratorului” din cadrul FEE, atribuțiile căruia vor fi preluate de către direcția executivă a Fondului, Comitetul de Investiții şi Consiliul de administrare.

De menționat că pe lista de aşteptare a Fondului se află 46 de propuneri de proiecte, acceptate pentru finanţare de către Consiliul de Administraţie, cu un buget total de 148 milioane de lei.


Fondul pentru Eficiență Energetică a fost creat, prin Hotărîre de Guvern, în anul 2012 și are menirea de a finanța proiecte în domeniul eficienței energetice și a energiei regenerabile. Fondul reprezintă un instrument financiar pentru stat de susținere a proiectelor de reabilitare termică a edificiilor din sectorul public. Pînă în prezent, au fost implementate peste 270 de proiecte, în valoare totală de 600 de milioane de lei. Fondul pentru Eficiență Energetică își propune drept scop eficientizarea consumului de energie și reducerea emisiilor de CO₂.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?