X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1453

China respinge acuzațiile CE

24 iun. 05:00   Internațional
2762 1

Comisia Europeană (CE) a solicitat producătorilor chinezi de vehicule electrice și baterii, în cadrul investigației anti-subvenție, să ofere o mare cantitate de informații legate de producția, planificarea și procesele tehnice, solicitări care depășesc cu mult cadrul necesar pentru o astfel de investigație, a declarat He Yadong, purtător de cuvînt al Ministerului chinez al Comerțului.

CE a cerut inclusiv detalii privind costurile de producție, compoziția și formulele bateriilor, nivelul achizițiilor tuturor pieselor și materialelor auto, vînzările și prețurile, informații despre clienți și structura lanțurilor de aprovizionare, amenințînd că lipsa colaborării va duce la o decizie nefavorabilă, a arătat He.

Companiile chineze din domeniu sînt surprinse și dezamăgite deoarece au răspuns la investigație, însă CE a lansat acuzații privind lipsa de colaborare și a hotărît să impună tarife ridicate produselor auto.

Practica CE nu are la bază fapte și legi, și nu respectă regulile Organizației Mondiale a Comerțului, subminînd concurență echitabilă, precum și tranziția ecologică globală și cooperările mondiale. China se opune cu fermitate și va adopta măsurile necesare pentru a proteja drepturile și interesele legitime ale întreprinderilor chinez, a subliniat oficialul chinez.

2
1
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?