Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Beijingul invită și alte țări să sprijine consensul Chinei și Braziliei cu privire la soluționarea crizei ucrainene

11 iun. 13:00   Internațional
2812 0

Consensul Chinei și Braziliei este consensul de cea mai mare sferă al comunității internaționale asupra unei soluționări pe cale politică a crizei din Ucraina, a declarat, Geng Shuang, reprezentantul adjunct al Chinei la ONU, precizînd că Bejingul salută aderarea și a altor țări la această soluție.

Oficialul chinez a declarat în ședința Consiliului de Securitate privind problema ucraineană preocuparea țării sale față de continuarea conflictului în Ucraina, situația umanitară tot mai gravă și de riscul escaladării. China apelează la menținerea calmului a părților implicate, respectarea cu strictețe a legii internaționale umanitare și prevenirea atacurilor ce vizează civili și înfrastructura civilă.

Geng Shuang a amintit că consensul cu șase puncte al Chinei și Braziliei este un consens acceptat pînă acum de cele mai multe țări din lume și faptul că China a comunicat părții ucrainene privind acest documentul în timpul vizitei prim-viceministrului ucrainean în China. Bejingul este convins că acest consens corespunde așteptărilor comune a mai multor state și salută alăturarea la acest consens, astfel încît criza să fie soluționată pe cale politică cît mai rapid.

3
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?