Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

G7 cere Chinei să facă presiuni asupra Rusiei pentru retragerea trupelor din Ucraina

19 sep. 2023,, 12:45   Externe
2210 0

Grupul celor șapte țări (G7) solicită Chinei să facă presiuni asupra Rusiei pentru a-și retrage trupele din Ucraina.

Acest lucru se menționează în declarația noului ministru de Externe al Japoniei, Yоko Kamikawa, în numele președintelui negocierilor între șefii ministerelor de externe ale "G7" desfășurate la New York.

După cum se menționează într-un document publicat de Ministerul japonez al Afacerilor Externe, "membrii G7 au îndemnat China să facă presiuni asupra Rusiei pentru a pune capăt războiului și a retrage trupele de pe teritoriul Ucrainei.

În același timp, șefii ministerelor diplomatice ale celor "șapte" țări au evaluat pozitiv participarea RPC la consultările de la Jeddah cu privire la Ucraina și au solicitat Beijingului să participe activ la soluționarea pașnică.

Anterior, reprezentantul special al guvernului chinez pentru afaceri Eurasiatice, Li Hui, a prezentat poziția țării sale cu privire la soluționarea conflictului din Ucraina la consultările de la Jeddah.


În februarie, Ministerul chinez de Externe a publicat un document din 12 puncte, care conține, printre altele, îndemnuri la încetarea focului, respectarea intereselor legitime ale tuturor țărilor în domeniul securității, soluționarea crizei umanitare din Ucraina, schimbul de prizonieri de război între Moscova și Kiev, precum și renunțarea la sancțiunile unilaterale fără o decizie corespunzătoare a Consiliului de securitate al ONU.

China a spus că negocierile sînt "singura modalitate de a rezolva criza din Ucraina".

2
1
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?