Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Platforma X valorează acum mai puțin decît atunci cînd a fost cumpărată de Musk

4 ian. 16:00   Externe
2366 0

Platforma X, fosta Twitter, valorează acum cu 71% mai puțin decît în momentul în care a fost cumpărată de Elon Musk. Pierderile s-au accelerat la sfîrșitul anului trecut, cînd mai multe companii importante și-au retras publicitatea de pe rețea.

Platforma X, a lui Elon Musk, valorează în prezent aproximativ 12,5 miliarde de dolari, potrivit unei analize recente a fondului mutual Fidelity. Asta înseamnă că platforma valorează cu 71,5% mai puțin decît în momentul în care Musk a preluat-o, în octombrie 2022.

Cu sprijinul unui grup de investitori, omul de afaceri a plătit 44 de miliarde de dolari pentru a achiziționa platforma, cunoscută atunci sub numele de Twitter. Fidelity, fondul care a realizat analiza, este una dintre companiile care dețin acțiuni la X, notează Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Analiza efectuată acoperă o perioadă care se întinde pînă în noiembrie 2023. Asta înseamnă că evaluarea X include cel puțin o parte din pierderile suferite în urma exodului companiilor care cumpărau reclamă pe platformă, exod care a început la jumătatea lunii noiembrie. 10,7% din aceste pierderi s-au produs numai în acea lună.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?