X 
Arşiţa stiri: 187
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Zelenski a sosit la Washington

9 iul. 22:45   Externe
3575 0

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski și Prima Doamnă Elena Zelenskaia au sosit la Washington, unde astăzi începe summitul NATO.

Potrivit RBC-Ucraina, Zelenski a declarat că, la summitul NATO, Ucraina va aborda problema creșterii apărării sale aeriene și a numărului de avioane F-16.

"Luptăm pentru garanții suplimentare de securitate pentru Ucraina - și asta înseamnă arme și finanțare și sprijin politic. Luptînd pentru acțiunile decisive necesare ale Americii și Europei - ceva care îi va întări pe luptătorii noștri", a declarat Vladimir Zelenski.

Reamintim că summitul NATO va avea loc la Washington în perioada 9-11 iulie. Una dintre principalele teme ale summitului va fi sprijinul pentru Ucraina. În special, este așteptată o decizie privind consolidarea sistemului ucrainean de apărare aeriană.

Potrivit secretarului general Stoltenberg, la summit se intenționează să se convină asupra unui pachet de ajutor la scară largă pentru Ucraina.


Între timp, președintele estonian Alas Karis a declarat că aderarea Ucrainei la NATO nu ar putea face obiectul negocierilor în timpul summitului, deoarece mișcarea sa către aderare este deja ireversibilă.

4
0
0
0
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав