Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Zelenski a anunțat probleme cu realizarea recomandărilor Comisiei Europene

28 sep. 2022,, 17:38   Externe
2429 0

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a anunțat probleme cu punerea în aplicare a recomandărilor Comisiei Europene – pînă acum țara nu a efectuat o reformă judiciară. El a declarat acest lucru în timpul unei conversații cu studenții și profesorii de la Universitatea Harvard.

Potrivit șefului statului, Kievul a adoptat toată legislația anticorupție necesară pentru intrarea Ucrainei în Uniunea Europeană. „Au fost adoptate absolut toate legile necesare. Există încă direcții în reforma judiciară, dar în ceea ce privește anticorupția, totul funcționează”, a spus Zelenski.

El a recunoscut că, timp de 30 de ani, țara nu a reușit să reformeze sistemul judiciar. Zelenski a spus că autoritățile ucrainene vor trebui să „lucreze din greu” pentru a duce acest proces șa bun sfîrșit.

Pe 28 februarie, președintele Ucrainei a semnat o cerere de aderare a țării la Uniunea Europeană. În iunie, șefii de stat și de guvern ai UE au aprobat acordarea țării a statutului de candidat pentru aderarea la uniune. Pentru a adera la Uniunea Europeană, Kievul trebuie să îndeplinească o serie de condiții, inclusiv implementarea mai multor reforme importante.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?