X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Zeci de români s-au dat drept ucraineni în Germania

15 feb. 13:45   Externe
2479 0

Zeci de români impostori au fost prinși în Germania în timp ce pretindeau că sînt refugiați din Ucraina și că au nevoie de ajutor. Au primit bani și cazare.

Românii s-au prezentat în locurile unde autoritățile au oferit ajutor refugiaților. Au spus că sînt plecați din zona de conflict și au nevoie de sprijin, așa cum au făcut toți refugiați. Au beneficiat de toate condițiile: cazare, mîncare și ajutoare la orice oră. Problema a apărut cînd mai mulți voluntari și-au dat seama că mulți dintre refugiați nu vorbeau ucraineană, ceea ce le-a și atras atenția, transmite Digi24.

A fost deschisă o anchetă și așa și-au dat seama că doar în sud vestul țării sînt peste 1.300 de persoane care nu vin din Ucraina, ci doar peretind acest lucru. Printre ei s-ar afla și mulți români, care au profitat de situația din Ucraina și de bunăvoința autorităților de la Berlin. Germania este una dintre țările care a primit peste un milion de ucraineni, arată cele mai recente date de la Consiliul Europei. Cei care au ajuns aici au beneficiat de protecție imediată și de sprijin.

5
14
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?