Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4028

Vulcanul Popocatepetl a început să erupă în Mexic

20 noi. 2023,, 02:00   Externe
2715 0

Vulcanul Popocatépetl din Mexic, cunoscut și sub numele de „Don Goyo”, a fost recent subiectul unor activități vulcanice intense.

Potrivit unui raport din ziarul El Pais, acesta a emis o coloană impresionantă de cenușă și abur care s-a ridicat la cîțiva kilometri înălțime. Această activitate face parte dintr-o serie de erupții care au avut loc în ultimele zile, caracterizate prin eliberări frecvente de abur, gaz și cenușă.

Cenușa vulcanică a avut un impact semnificativ asupra regiunii de est a statului Morelos, situat în vecinătatea statului Puebla. Acest fenomen nu este izolat, deoarece în iulie 2023, Centrul Național pentru Prevenirea Dezastrelor din Mexic a raportat o activitate intensă a vulcanului, cu 48 de emisii pe zi și două cutremure vulcanice, avînd magnitudinile de 1,3 și 2,1. Aceste evenimente au dus la căderea cenușii vulcanice în mai multe state din Mexic.

Popocatépetl este unul dintre cei mai activi vulcani din Mexic și este o prezență emblematică în peisajul țării, cu o înălțime impresionantă de 5426 metri. Activitatea sa recentă reprezintă un motiv de preocupare și monitorizare constantă pentru autoritățile locale și comunitățile din apropiere.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?