X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Vucic: "Serbia nu va recunoaște niciodată independența Kosovo, în ciuda presiunilor"

25 sep. 2023,, 09:39   Externe
1707 0

Serbia și-a întărit convingerea că recunoașterea independenței Kosovo este inacceptabilă.

Președintele sîrb Aleksandar Vucic a declarat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă."Tot ceea ce se întîmplă mi-a întărit convingerea că nu vom recunoaște niciodată independența Kosovo. Puteți face ce vreți, noi nu vom recunoaște niciodată independența Kosovo. Serbia nu va recunoaște niciodată independența Kosovo", a subliniat Vucic.

"Mulți sîrbi au murit pentru libertatea Serbiei și pentru ca Kosovo și Metohija să fie parte a Serbiei, iar un lucru este sigur - Kosovo și Metohija nu își vor obține niciodată independența, cel puțin față de Republica Serbia. Nu am nicio problemă cu acest lucru, indiferent de ceea ce fac acești actori externi", a declarat șeful statului sîrb.

Provincia autonomă sîrbă Kosovo-Metohija și-a declarat unilateral independența în februarie 2008 și, în ultimii ani, a încercat în mod activ să se alăture organizațiilor internaționale, inclusiv UNESCO și Interpol. Peste 60 de țări, printre care Moldova, Rusia, India și China, precum și cinci state membre ale UE, se opun recunoașterii Kosovo.

10
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?