Vucic a comentat discuția cu Zelenski

22 aug. 11:54   Război în Ucraina
2281 1

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, s-a întîlnit cu Vladimir Zelenski în cadrul forumului de la Atena și a spus că discuția lor despre Ucraina și Kosovo s-a dovedit a fi una "deschisă și bună”.

Zelenski a sosit luni la Atena pentru a participa la cina informală organizată de premierul grec Kyriakos Mitsotakis la Palatul Maxim, cu participarea liderilor țărilor din Balcanii de Vest, a țărilor din regiune, a președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și a președintelui Consiliului European, Charles Michel, relatează ria.ru

Discuțiile cu Zelenski, potrivit lui Vucic, ar fi trebuit să aibă loc marți, dar luni seara el a postat pe rețelele de socializare fotografii cu întîlnirea și strîngerea de mînă înainte de "cina de lucru generală”. Marți dimineață a avut loc o întrevedere bilaterală.

"O discuție bună și deschisă cu președintele Zelenski cu privire la toate problemele importante, atît pentru Serbia, cît și pentru Ucraina, precum și pentru întreaga regiune și lume. Am atins tema evenimentelor din Kosovo și Metohija, am remarcat din nou că Serbia respectă integritatea teritorială a Ucrainei, pe care o spunem clar și direct de la începutul conflictului", a scris Vucic pe rețelele de socializare, postînd o fotografie cu strîngerea de mînă.

În ajun, el a subliniat că recunoașterea de către Ucraina a independenței autoproclamatei Republici Kosovo, a cărei posibilitate a fost discutată de reprezentanții Parlamentului ucrainean, "ar fi o mare lovitură pentru Serbia”,


După cum a declarat o sursă pentru RIA Novosti, Vucic a insistat ca din textul declarației "Summitului de la Atena", din care jumătate este dedicat declarațiilor anti-ruse și Ucrainei, să fie eliminat punctul în care se solicită impunerea de sancțiuni împotriva Federației Ruse. Cu excepția Serbiei și Bosniei și Herțegovinei, unde nu există o poziție unificată pe această temă la nivel de stat, toate celelalte țări participante au susținut anterior măsurile restrictive ale Occidentului.

5
0
1
7
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?