X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Serbia-Slovenia: Meci dramatic la EURO 2024

20 iun. 18:04   Sport
2249 0

Echipa națională a Serbiei a remizat cu selecționata Sloveniei, scor 1-1, în meciul disputat pe Allianz Arena din Munchen.

Luka Jovic a salvat formația sîrbă cu un gol în minutul 90+5.

Slovenia a început curajos meciul jucat la Munchen. Adam Gnezda Čerin a șutat din afara careului, dar portarul Predrag Rajković a intervenit. Discipolii lui Matjaž Kek au fost periculoși și în minutul 8. Jan Mlakar l-a întrebuințat pe același Rajković.

Serbia a avut prima ocazie abia în minutul 28. Dušan Vlahović a trimis cu capul spre poartă, dar Jan Oblak a intervenit fără probleme. Și celălalt atacant al "plavilor" putea deschide scorul. Aleksandar Mitrović a reluat cu capul din cîțiva metri, însă pe deasupra porții.

Slovenia a ratat o ocazie uriașă în minutul 38. Mai întîi Timi Max Elšnik a trimis balonul în bară, după care tot la aceiași fază Benjamin Šeško a ratat incredibil. Prima repriză a fost una echilibrată și s-a încheiat cu scorul de 0:0.


Sîrbii au început în atac mitanul secund, iar la finalizare s-a aflat Mitrović. Atacantul a fost blocat de portarul Oblak. Pe val, discipolii lui Dragan Stojković au mai avut o oportunitate în minutul 50. Jaka Bijol a fost aproape să-și dea autogol însă a avut noroc.

Slovenii au replicat pe contraatac. În minutul 59 Benjamin Šeško a tras puternic din afara careului, însă Predrag Rajković a fost la înălțime și a respins în corner. Slovenia a deschis scorul în minutul 69. Žan Karničnik a fructificat o centrare la semi-înălțime a lui Timi Max Elšnik. Serbia a fost aproape să restabilească egalitatea în minutul 72. Un voleu al lui Aleksandar Mitrović a izbit bara transversală.

Același Karničnik a tras pe lîngă poartă din afara careului, iar sîrbii nu s-au putut apăra periculos de poarta lui Jan Oblak. "Plavii" au încercat șuturile de la distanță, însă aceastea au fost imprecise. Salvatorul Serbiei a fost Luka Jovic. Atacantul intrat pe teren pe parcursul reprizei secunde a marcat cu o lovitură de cap, după o centrare din corner, în minutul 90+5.

Tot astăzi, într-o altă partidă a grupei C, Danemarca și Anglia se vor înfrunta începînd cu ora 19.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?