X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4065

Vlah: India este interesată să investească în piața IT din Găgăuzia

25 aug. 2022,, 23:00   Externe
2782 0

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întrevedere online cu Excelența Sa domnul Rahul Shrivastava, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Indiei în Republica Moldova cu reședința la București, informează Noi.md.

În cadrul discuției a avut loc un schimb de opinii cu privire la tendințele a economiei regionale și globale și s-au discutat posibilitățile de depășire a crizei.

Excelența Sa a informat Guvernatorul autonomiei că una dintre cele mai mari asociații de companii de IT din India și-a exprimat interesul să investească pe piața IT a Găgăuziei. Asociația include peste 3000 de companii care acoperă întregul spectru al industriei - de la startup-uri la corporații multinaționale, de la produse la servicii.

„India este una dintre cele mai importante economii din lume. Digitalizarea și dezvoltarea industriei IT este prioritatea noastră. Tinerii noștri sunt talentați și se integrează cu succes în echipele marilor companii de tehnologie din străinătate. Prin urmare, ne concentrăm pe investițiile în educație și pe introducerea de noi tehnologii. Suntem interesați ca marile companii internaționale să își deschidă birourile și să creeze locuri de muncă pentru tinerii noștri din Găgăuzia”, a spus Bașcan.

Irina Vlah l-a invitat pe Excelența Sa și investitorii din India să viziteze Găgăuzia și să participe la Forumul Internațional de Investiții „Invest Găgăuzia: unitate în dezvoltare”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?