X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Vînzarea de avioane F-16 către Turcia, aprobată de Congresul american

12 feb. 10:15   Externe
1425 0

Vînzarea de avioane de luptă americane F-16 către Turcia a fost aprobată de Congresul american, punînd capăt unor luni de negocieri între Washington şi Ankara.

”Decizia Congresului de a aproba achiziţionarea de către Turcia a 40 de avioane F-16 şi 79 de kituri de modernizare este un mare pas înainte”, a salutat ambasadorul Jeff Flake, într-un mesaj publicat de ambasada americană la Ankara.

La 26 ianuarie, guvernul american şi-a dat acordul pentru această vînzare, în valoare de 23 de miliarde de dolari, la trei zile după ce Ankara a ratificat aderarea Suediei la NATO, notează Noi.md cu referire la economica.net.

Înainte de a da undă verde, Statele Unite au aşteptat ca instrumentele de ratificare de către Turcia a aderării Suediei la NATO să fie depuse fizic la Washington, a declarat un oficial american, reflectînd natura extrem de sensibilă a negocierilor care au dus la acest acord.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, care a blocat timp de 20 de luni intrarea Suediei în Alianţa Atlantică, condiţionase aderarea Suediei de aprobarea simultană de către Statele Unite a vînzării de avioane de vînătoare F-16 către ţara sa.

1
2
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?