Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Declarația Pentagonului: SUA furnizează în continuare arme Ucrainei

7 feb. 09:45   Externe
2581 0

Kievul continuă să primească ajutor militar din partea SUA în cadrul unor contracte pe termen lung, preconizate pentru cîțiva ani. Despre acest lucru a declarat secretarul de presă adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh, în cadrul unui briefing.

"Deci - da, există încă unele capacități care vor ajunge în Ucraina pînă la finalizarea acestor contracte", a spus ea. Contractele pe termen lung la care se referea Singh fac parte din Inițiativa de asistență pentru securitatea Ucrainei (USAI).

Singh a vorbit și despre votarea în Congres privind asistența americană pentru partenerii străini. "În ambele camere ale Congresului există o mînă de oameni care nu doresc ca ajutorul să fie trimis în Ucraina, relatează Noi.md, cu referire la haqqin.az.

Dar, pe de altă parte, știm că mulți membri ai Congresului susțin și înțeleg nevoia urgentă de a oferi Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a se apăra. Deci avem sprijin", a declarat purtătoarea de cuvînt a Pentagonului.

La 7 februarie, Congresul va vota un proiect de lege care prevede alocarea a 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, 14 miliarde de dolari pentru Israel și aproximativ 5 miliarde de dolari pentru partenerii din regiunea Indo-Pacific.


Președintele Biden a recunoscut că proiectul de lege nu va trece de Camera Reprezentanților, controlată de republicani: "De ce? Motivul este simplu. Donald Trump. Pentru că Donald Trump crede că acest lucru este rău pentru el din punct de vedere politic".

3
0
0
2
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?