X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 966

Uniunea Europeană se apropie de o megacriză din cauza sancțiunilor. Opinie

19 iul. 15:15   Război în Ucraina
1992

Uniunea Europeană (UE) se apropie de o „megacriză” cu consecințe neașteptate din cauza politicilor interne eșuate și a sancțiunilor anti-ruse. Acest lucru a fost declarat într-un articol de pe portalul Telepolis al jurnalistului german Eric Bonse.

După cum a explicat autorul materialului, situația din Europa era tensionată cu mult înainte de agravarea crizei ucrainene: chiar și atunci inflația a crescut brusc, piața energiei a fost supraîncălzită, iar statele membre UE nu au putut conveni asupra acțiunilor comune. În același timp, pe fondul crizei gazelor și economice, Comisia Europeană (CE) arată și ea neajutorat, iar șefa sa Ursula von der Leyen și echipa ei nu s-au putut gîndi la nimic mai bun decît scăderea temperaturii de încălzire în birouri și clădiri publice pînă la la 19 grade, a remarcat Bonse.

„UE se îndreaptă cu ochii deschiși către o mega-criză încă din toamnă. Această criză a încetat de mult să afecteze doar piețele energetice. De asemenea, influențează politica economică și uniunea monetară - și astfel „nucleul” UE. Probabil, se apropie un colaps – Eurocriza 2.0 cu consecințe neprevăzute”, a avertizat jurnalistul.

Evoluțiile politice din Italia, unde premierul Mario Draghi și-a anunțat demisia, oferă posibilitatea de a reflecta asupra viitoarelor consecințe posibile, a spus Bonze. În același timp, a subliniat el, Bruxellesul refuză să recunoască criza iminentă și nu își schimbă politica, fapt dovedit de pregătirea celui de-al șaptelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei.

Anterior, s-a anunțat că factura totală pentru economisirea pieței de energie din Europa în această iarnă ar putea depăși 200 de miliarde de dolari. Comentatorul Javier Blas a remarcat că această prognoză nu ține cont de cel mai rău scenariu, în care Rusia întrerupe complet aprovizionarea cu gaze către Europa, motiv pentru care iarna va fi mai rece decît de obicei. Publicistul a subliniat că, drept urmare, soluționarea acestei probleme va reveni contribuabililor.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав