Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Ungaria vrea să construiască în Budapesta un cartier ca în Dubai

5 dec. 2023,, 23:00   Externe
2852 0

Guvernul Ungariei a declarat că intenţionează să dezvolte un nou centru "în stil Dubai" în jurul unei gări parţial dezafectate din Budapesta, pentru o sumă estimată la 6 miliarde de euro, folosind, în principal, fonduri străine.

Un amplasament situat în nord-estul zonei Pesta, deţinut de căile ferate de stat din Ungaria, va fi dezvoltat cu ajutorul unor investiţii private de cel puţin 5 miliarde de euro, a declarat Janos Lazar, ministrul responsabil pentru Construcţii şi Transporturi. Guvernul Ungariei va cheltui aproximativ 1 miliard de euro pentru a îmbunătăţi infrastructura, a spus el.

Lazar nu a dezvăluit potenţialul investitor străin, spunînd doar că este unul dintre cei mai mari din lume şi că afacerea va face obiectul unui acord interguvernamental. Rapoartele de presă locale au spus că investitorul are sediul în Emiratele Arabe Unite, notează Noi.md cu referire la mediafax.ro.

Premierul Viktor Orban a mandatat construirea unui proiect major care să amintească de Dubai în ceea ce priveşte grandoarea sa, a declarat Lazar.

Potrivit acestuia, detaliile proiectului vor fi elaborate în următoarea jumătate de an.

2
2
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?