Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4065

Ungaria va examina un proiect de lege privind "apărarea suveranității naționale"

22 noi. 2023,, 12:00   Externe
2187 0

Partidul de guvernămînt Fidesz al premierului ungar Viktor Orban, a înaintat parlamentului un proiect de lege privind "apărarea suveranității naționale" împotriva interferențelor politice nejustificate din partea unor persoane sau grupuri străine.

Această informație, după cum scrie "Adevărul European", a fost transmisă de publicația Euractiv.

Proiectul de lege a apărut pe fondul intensificării campaniei electorale a partidului său de către Orban în ajunul alegerilor pentru Parlamentul European, care vor avea loc în iunie anul viitor.

Proiectul de lege prevede crearea unui organism separat care să studieze și să monitorizeze riscurile de interferență politică și să recomande modificări legislative. De asemenea, el prevede sancțiuni de pînă la trei ani de închisoare pentru finanțarea străină interzisă a partidelor sau grupurilor care participă la alegeri.

"Suveranitatea Ungariei va fi încălcată - și acest lucru implică și un risc sporit pentru securitatea națională - dacă puterea politică va ajunge în mîinile unor persoane sau organizații dependente de orice stat, organizație sau persoană străină", se arată în proiectul de lege.


Orban are o majoritate de două treimi în parlament, ceea ce permite Fidesz să modifice orice legislație.

9
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?