X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4051

În Ungaria au apărut panouri împotriva Ursulei von der Leyen

20 noi. 2023,, 16:15   Externe
2725 0

Partidul de guvernămînt din Ungaria a instalat luni panouri împotriva președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Despre acest lucru, după cum scrie "Adevărul European", a relatat Reuters.

Panourile, instalate peste noapte în legătură cu campania premergătoare alegerilor pentru Parlamentul European din iunie anul viitor, o înfățișează pe von der Leyen alături de Alex Soros, fiul finanțatorului liberal de origine maghiară George Soros, care este o țintă constantă a ostilității din partea partidului Fidesz al lui Orban. "Să nu le facem jocul", se arată pe panou.

Panouri similare care îl înfățișează pe predecesorul lui von der Leyen, Jean-Claude Juncker, alături de Soros Sr., au atras critici dure din partea Bruxelles-ului în 2019. "Fidesz" le-a retras după ce principalul grup de centru-dreapta din Parlamentul European, PPE, a amenințat că va expulza partidul maghiar. "Fidesz" s-a retras din PPE după doi ani.

Orban, al cărui guvern încearcă să deblocheze fonduri europene de miliarde de euro, a declarat sîmbătă că Ungaria "trebuie să spună "nu" actualului model de Europă construit la Bruxelles".


Se așteaptă ca Ungaria să fie în centrul atenției la următorul summit UE de la mijlocul lunii decembrie, fiind țara UE cea mai favorabilă Rusiei și sceptică față de planurile de a oferi Ucrainei o cale de aderare la UE.

Guvernul ungar a anunțat o consultare publică, a cărei temă principală va fi sprijinul pentru aderarea Ucrainei la UE.

31
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?