X 
Arşiţa stiri: 183
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Ungaria ar putea fi decăzută din președinția UE

9 iul. 10:09   Externe
6666 1

Țările Uniunii Europene se gîndesc să anuleze președinția semestrială a Consiliului UE deținută de Ungaria după vizitele premierului ungar Viktor Orban în Rusia și China.

Această informație a fost relatată de portalul EUobserver cu referire la diplomați europeni.

Potrivit informațiilor, ambasadorii UE vor discuta despre deplasarea lui Orban la Moscova și Beijing la 10 iulie, în cadrul unei reuniuni a comitetului reprezentanților permanenți la UE.

Potrivit portalului, UE este nemulțumită de faptul că Orbán a folosit logo-ul președinției ungare a Consiliului Uniunii Europene în timpul vizitelor sale, în ciuda faptului că susține că acționează doar în numele Budapestei.

Sursele portalului afirmă că unele țări discută în culise despre un scenariu potrivit căruia Ungaria ar putea fi decăzută de la președinție, iar locul său ar fi luat de două țări - Spania și Belgia - pînă la sfîrșitul acestui an.


În plus, portalul relatează că mai multe țări europene discută posibilitatea mutării de la Budapesta a locului de desfășurare a summitului Comunității Politice Europene (CPE), care ar putea fi decis neoficial pe 18 iulie la Londra.

Portalul explică faptul că, pentru a lua măsuri, țările UE ar trebui să recunoască în unanimitate că acțiunile Budapestei subminează valorile UE, să anuleze președinția ungară și să îi retragă dreptul de vot în Consiliul UE, dar acest lucru ar fi dificil de realizat, deoarece Slovacia este susceptibilă de a bloca astfel de măsuri.

10
0
1
1
55

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав