Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Un vulcan a erupt și în Indonezia

15 ian. 08:00   Externe
3374 0

Vulcanul Marapi din Indonezia a erupt, cenuşa expulzată ridicîndu-se la 1.300 de metri altitudine deasupra craterului, la şase săptămîni după un episod eruptiv mortal, conform agenţiei geologice a ţării.

Vulcanul din provincia Sumatra de Vest a erupt duminică de cel puţin două ori pînă la ora 03:37 GMT, a indicat agenţia, care a solicitat evacuarea populaţiei pe o rază de 4,5 kilometri de centrul erupţiei, existînd riscul scurgerii lavei în rîuri şi văi.

„În cazul în care va fi o ploaie de cenuşă, îndemnăm locuitorii să folosească măşti pentru a preveni bolile respiratorii”, a indicat agenţia.

În decembrie, cel puţin 20 de oameni şi-au pierdut viaţa după ce Marapi, unul dintre cei mai activi vulcani din Sumatra, a erupt şi a expulzat nori gri de cenuşă care au ajuns pînă la 3 kilometri altitudine.

Indonezia este situată pe „Cercul de Foc al Pacificului”, o regiune în care convergenţa plăcilor continentale provoacă o activitate vulcanică şi seismică semnificativă.

Cenuşa vulcanică expulzată în timpul erupţiei de duminică a acoperit casele din apropiere, vehiculele şi corturile destinate persoanelor evacuate, amenajate de agenţia locală pentru gestionarea dezastrelor, potrivit unor imagini Reuters. Mai mulţi locuitori s-au prezentat la unităţi de îngrijire medicală pentru controale la nivelul căilor respiratorii, iar autorităţile au distribuit măşti.

0
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?