X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Un sat montan din Elveția introduce o taxă de intrare

20 mai. 19:30   Externe
3266 0

Din cauză că prea mulți turiști „populează” pitorescul sat montan elvețian Lauterbrunnen, cantonul Berna, autoritățile se gîndesc să introducă o taxă de intrare pentru cei care vin cu mașinile.

Situată la poalele Alpilor Bernezi, cu 72 de cascade, văi izolate, pajiști alpine și hanuri singuratice, Valea Lauterbrunnen este o atracție turistică populară.

Tocmai afluxul de turiști îl incomodează pe primarul Karl Näpflin. Edilul susține că „sînt prea mulți amatori de selfie-uri care vin cu mașina și nu ne aduc niciun beneficiu”. Cei care nu stau peste noapte ar trebui să plătească așa-numita „taxă de stimulare”, notează Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Mulți turiști ignoră regulile de circulație, blochează străzile, au existat și cazuri cînd au încălcat proprietatea privată. Localnicii se mută deja în alte zone, iar oaspeții obișnuiți nu mai doresc să vină la noi, constată edilul.

Consiliul Local a înființat un grup de lucru pentru a căuta noi modalități de a gestiona mai bine aglomerația. Näpflin dorește să verifice dacă o taxă ar putea fi percepută printr-o aplicație pentru telefonul mobil și dacă există o bază legală pentru aceasta.


Experții spun că introducerea unei astfel de taxe va reduce în mod fundamental vizitele turiștilor, iar cei care reacționează la fluctuațiile prețurilor, ar putea sări peste Lauterbrunnen în viitor.

4
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?