Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1454

Autoritățile din Veneția au anunțat ce venituri au reușit să obțină în timpul programului cu intrare plătită

15 iul. 21:30   Externe
20 ore in urma 1226 0

În Veneția italiană, în ajun s-a încheiat programul pilot, care prevedea colectarea de taxe de la turiști pentru intrarea în oraș.

Despre acest lucru relatează AP, informează "Adevărul european".

Potrivit calculelor agenției bazate pe datele autorităților orașului, timp de 2,5 luni de program, taxa de 5 euro a fost plătită de aproape 450 de mii de turiști, ceea ce a adus orașului aproximativ 2,2 milioane de euro.

Oficialii spun că banii vor fi folosiți pentru serviciile de bază care costă mai mult în orașul străbătut de canale, cum ar fi colectarea gunoiului și amenajarea teritoriului.

Oficialii au promis amenzi mari pentru contravenienți, dar în cele din urmă nu au fost emise amenzi în timpul controalelor la punctele de intrare, care au variat de la 8 500 la 20 800 de euro pe zi în perioada respectivă.


Responsabilul pentru turism al orașului, Simone Venturini, a declarat că taxa va fi extinsă și majorată. O propunere de dublare a taxei la 10 euro anul viitor este luată în considerare, a spus oficialul orașului.

În același timp, programul are și opozanți care au numit experimentul un eșec.

Cîteva zeci de activiști s-au adunat sîmbătă în fața gării Santa Lucia pentru a protesta împotriva taxei, despre care spun că nu a reușit să reducă numărul de turiști în zilele de vîrf, așa cum se intenționa.

Opozanții planului spun că acesta nu a reușit să facă orașul mai locuibil pentru locuitori, așa cum era planificat.

Multe bannere de la protestul de sîmbătă au semnalat, de asemenea, îngrijorarea crescîndă cu privire la sistemul de supraveghere electronică și video introdus de municipalitate în 2020 pentru a monitoriza datele telefoanelor mobile ale persoanelor care sosesc în oraș, care reprezintă elementul central al sistemului de control al turismului.

Pe pancarte se avertiza împotriva utilizării datelor personale și a lipsei de confidențialitate a datelor.

Iar din primăvara anului 2024, Veneția a introdus o intrare plătită în oraș, în regim de testare, în perioadele de vîrf ale afluxului turistic, pentru cei care nu rămîn peste noapte.

Tot în iunie, au intrat în vigoare noi reguli în Veneția, care interzic utilizarea difuzoarelor și limitează dimensiunea grupurilor turistice la 25 de persoane.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?