X 
Arşiţa stiri: 182
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Un sat din Germania va fi şters de pe hartă

9 iul. 23:30   Externe
3648 0

Satul Muhlrose din estul Germaniei a trecut în ultimele şapte secole prin incendii, stăpîni lipsiţi de scrupule, divizarea ţării şi reunificare, însă acum cei 200 de locuitori îşi fac bagajele şi pleacă. Muhlrose urmează să fie şters de pe hartă pentru a face loc unei mine de cărbune

Germania vrea să accelereze planurile pentru a renunţa complet la cărbune, pe măsură ce noi capacităţi de producţie de energie regenerabilă sînt conectate la reţea.

În prezent, peste două treimi dintre clădirile din satul Muhlrose au fost dărîmate şi au mai rămas doar cîteva case, notează Noi.md cu referire la economica.net.

„Toată lumea vorbeşte de tranziţia energetică, dar aici decidem numai în funcţie de interesele companiilor”, a spus nemulțumit unul dintre locuitori.

Josephine Semb, cercetător la Universitatea Flensburg, care luna trecută a publicat un studiu cu privire la mineritul de cărbune, spune că extragerea de cărbune de sub satul Muhlrose nu va fi o operaţiune profitabilă.


Cu toate acestea, compania care va efectua lucrările în zonă calculează diferite scenarii pentru afacerile sale cu lignit, spune directorul general Thorsten Kramer. „Plecăm de la ipoteza că vom continua să facem profit pînă în 2038”, a spus acesta.

Compania se aşteaptă să intre în posesia terenului pînă la finele anului şi să înceapă lucările de excavare în 2029.

1
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав