X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Un oraș din Thailanda, luat cu asalt de maimuțe

29 noi. 2023,, 00:26   Externe
3113 0

Și maimuțele au o sărbătoare a lor! Anual, în Thailanda, oamenii pregătesc un ospăț special pentru ele și le servesc masa în semn de recunoștință, pentru că atrag turiștii. Ieri, mii de mamifere s-au delectat cu fructe proaspete, legume și deserturi.

„Sunt cam multe maimuțe în jur. Este prima dată cînd văd atîtea maimuțe în viață, atît de aproape. Înțeleg că acest festival este, de asemenea, pentru a recompensa maimuțele că ajută localnicii să stimuleze economia”, notează Noi.md cu referire la tv8.

„Oh, ele iubesc să mănînce mango, e preferatul lor. Cred că bananele au fost pe locul doi. Iar dovlecelul verde a ajuns la maimuțele mai mici, mai puțin populare”.

„Trăim pe acest pămînt cu animalele, iar maimuțele au venit aici cu mult timp în urmă, chiar înaintea noastră. E mai bine să trăim cu ele și să facem compromisuri, deoarece ne bazăm unii pe alții, pentru că avem nevoie să atragem turiști. Înțeleg că maimuțele provoacă probleme localnicilor, dar noi am făcut eforturi în procesul de sterilizare și chiar am redus numărul lor”.

Maimuțele sînt considerate simbolul provinciei Lopburi, situată la aproximativ 150 de kilometri nord de Bangkok. Festivalul se află la cea de-a 35-a ediție și atrage anual mii de turişti.0
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?